انواع ورق کامپوزیت نما و کاربردهای آن
انواع ورق کامپوزیت نما و کاربردهای آن
ورق کامپوزیت در اصل به عنوان یکی از وسایل ساخت و ساز مدرن در نمای ساختمان به شمار می رود که امروزه به عنوان یکی از مصالح اصلی ساختمان سازی در محیط های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول به دلیل کیفیت بالایی که در اختیار شما قرار می دهد، سبب می شود تا بتوانید در ساخت نمای ساختمان و همچنین نمای کامپوزیت از آن استفاده کنید.
ورق کامپوزیت در اصل صفحات فلزی مسطحی را شامل می شوند که از سه لایه مختلف که شامل دو ورقه بیرونی از جنس آلومینیوم و یک لایه غیر آلومینیومی تشکیل شده است. در بیشتر موارد لایه میانی بر اساس کاربرد و نوع استفاده از این ورقه ها می تواند از موادی چون پلی اتیلن یا پلی یورتان ساخته شود، البته مدل های دیگری نیز وجود دارد که از انواع مواد معدنی برای مصارف مختلف ساخته می شوند.
یکی از دلایل استفاده از این ورق ها، سبک بودن و راه های استفاده آسان از آنها می باشد. این ورقه ها تا 90 درصد از سیمان سبک تر هستند و حتی از شیشه و ورقه های آلومینیومی نیز سبک تر می باشند. همچنین لایه های بیرونی بر اساس مصرف و نوع استفاده با کمک رزین ها می توانند در برابر نفوذ آب، گرما یا سرما عایق شوند و از آنها می توان در مکان های مختلف استفاده کرد.
مزیتهای ورقهای آلومینیوم کامپوزیت
از نظر طراحی، این ورق ها کاربردهای زیادی دارند و از آنها می توان در ساخت انواع نماها، سقف، سوله ها و سایر موارد استفاده کرد و به دلیل استفاده ساده، هزینه های اولیه ساخت و ساز را نیز کاهش داد. اما این تنها مزیت این محصول نمی باشد. ورق کامپوزیت در ابعاد کوچک یا وسیع کاربردهای زیادی دارد و بسته به نوعی که انتخاب می کنید دارای مزایای مخصوص به خود هستند. توجه داشته باشد که کاربرد ورق کامپوزیت بسیار زیاد است و در محیط های گوناگون می توان از آن به خوبی استفاده کرد.
سبک و استفاده ساده
یکی از مهم ترین دلایل استفاده از این نوع ورق کامپوزیت نما، برای اجرای نما های گوناگون موقت یا دائم، سبک بودن و استفاده راحت از آنها می باشد. این ورقه ها بسیار سبک هستند و می توانند به راحتی در هر جایی مورد استفاده قرار بگیرند. همچنین نصب کردن و استفاده از آنها برای ساخت یک فضای بسته بسیار ساده است و نیاز به تجهیزات زیادی ندارند.
مقاومت بسیار بالا
این ورقه ها به دلیل داشتن دو لایه و همچنین مقاوم سازی آنها در برابر پوسیدگی و از بین رفتگی رنگ، سبب شده اند تا شما بتوانید از آنها به صورت طولانی مدت استفاده کنید. این ورقه ها طراحی فوق العاده ای دارند و در ساخت انواع ساختمان ها استفاده می شوند. طول عمر بالا و همچنین مقاومت آنها در برابر رطوبت و گرما بسیار بالا است و در شرایط مختلف به کار گرفته می شوند.
سرعت اجرای بالا
برای ساخت سوله های نگهداری موقت یا راه اندازی سریع و همچنین انبارها، ورق کامپوزیت حرف اول را می زند. این محصولات به دلیل نصب شدن به کمک ابزارهای مختلف، می توانند در هر جایی مورد استفاده قرار بگیرند. وزن کم این محصولات سبب شده بدون نیاز به ابزارهای خاصی، بتوانید آنها را جا به جا کنید و در کارهای خود از آنها استفاده کنید.
تنوع بالا
از نظر تنوع، ورق کامپوزیت به خوبی می تواند نیازهای شما را تامین کند. این محصول از نظر طراحی، کیفیت فوق العاده ای دارد و در طرح ها و رنگ های مختلفی [کالرچارت ورق کامپوزیت] ساخته شده است. همچنین این ورق ها برای مصارف مختلف دارای عایق های گوناگونی هستند که استفاده از آنها در طیف های وسیعی گسترده کرده است. استفاده کردن از ورق ها برای محافظت از محصولات در برابر گرما یا سرما یا محافظت در برابر رطوبت نیز سبب می شود تا با خیال راحت بتوانید از آنها درهرجایی استفاده کنید.
قابلیت تعویض
در صورت بروز هرگونه مشکلی، شما می توانید بدون ایجاد خسارت یا تعویض زیاد، تنها ورق های کامپوزیت مشکل دار را تعویض کنید. با این کار هزینه های نگهداری شما در طولانی مدت کاهش پیدا می کند و این امکان به شما داده می شود تا بتوانید تنها ورقه هایی که با مشکل مواجه شده اند را در کوتاه ترین زمان ممکن تعویض کنید.
بدون نیاز به شست و شو
یکی از ویژگی های مهم ورق کامپوزیت نانو ، نیاز نبودن به رسیدگی یا شست و شو مداوم می باشد. این ورقه ها در برابر رطوبت و گرد و خاک بسیار مقاوم هستند و می توانند بدون ایجاد شدن تغییر فیزیکی یا بروز هرگونه مشکلی در طول سالیان دراز بدون خرابی یا بروز مشکل از محیط شما محافظت کنند. توجه داشته باشید که این نوع ورقه ها برای استفاده تنها نیاز به یک نصب اصولی دارند.
دستهبندی انواع ورقهای آلومینیومی با توجه به میزان احتراق
در اصل دسته بندی ورق های کامپوزیت آلومینیومی در حالت های گوناگونی انجام می شود. به عنوان مثال یکی از روش های دسته بندی، براساس احتمال احتراق می باشد که شامل موارد ذیل می شود؛
• محصولاتی که میزان اشتعال پذیری زیادی دارند و لایه میانی آنها از پلیاتیلن ساخته شده است. این ورقه ها زود آتش می گیرند و ذوب می شوند.
• محصولاتی که دارای لایه های کامپوزیتی پلیاتیلن با درصد کمی مواد معدنی هستند به عنوان ورقه های قابل اشعال متوسط شناخته می شوند.
• محصولاتی که قابلیت اشتعال پذیری کمی دارند، در لایه میانی خود مقدار کمی پلیاتیلن جای داده اند و بیشتر مواد اولیه ساخت آن از مواد معدنی ساخته شده است.
کاربردهای ورق کامپوزیت آلومینیوم
بسته به قیمت ورق کامپوزیت، امکان استفاده از این محصولات در مکان های مختلف وجود دارد. کاربرد استفاده از انواع این نوع ورقه ها در محیط های ساختمانی و مکان های نیمه آماده بسیار زیاد است. سوله ها، پمپ بنزین، انواع تابلوهای فروشگاهی، نماهای خارجی و داخلی ساختمان، بازسازی نماهای قدیمی و... تنها برخی از کاربردهای مهم این محصول به کار می روند. به دلیل تنوع بسیار بالایی که در حوزه ساخت انواع ورق کامپوزیت وجود دارد، کاربرد آنها نیز متفاوت خواهد بود.
بررسی ورق کامپوزیت و انواع آن
برخی از این ورقه ها به دلیل داشتن لایه های بیشتر و همچنین مقاومت بالا در برابر فشار و ضربه، می توانند به عنوان سقف های پیش ساخته نیز مورد استفاده قرار بگیرند. به دلیل سادگی استفاده و همچنین طول عمر بالایی که این ورقه ها در هنگام کار از خود نشان می دهند، استفاده از آنها بسیار ساده است و می توانید از آنها در پروژه های مختلف ساختمانی استفاده کنید.
انواع پوشش ورقهای آلومینیوم کامپوزیت
از نظر دسته بندی ورق های کامپوزیت آلومینیوم، می توان آنها را براساس کاربرد و نوع عایق دسته بندی کرد. در حالت کلی، هر نوع ورق آلومینیوم کامپوزیت برای استفاده در پروژه های خاصی در نظر گرفته شده است که سبب می شوند راه اندازی و اجرای پروژه های نمای ساختمانی بسیار ساده تر شود. تنوع این محصولات بسیار زیاد است و تا حدودی خرید کردن یک محصول مناسب می تواند برای شما چالش برانگیز باشد، به همین دلیل بهتر است قبل از خرید ورق کامپوزیت ، حتما ویژگی های مربوط به هرکدام را بررسی کنید.
ورق کامپوزیت PVDF
در اصل این ورق ها به گونه ای ساخته شده اند که مقاومت بالایی در برابر خش و ضربه را از خود نشان می دهند. این ورقه ها از نظر طراحی با محصولات دیگر این حوزه متفاوت است و به دلیل تفاوت طراحی آن با دیگر ورقه ها، از نظر رنگ بندی نیز متفاوت است و در شکل های مختلف ساخته شده اند. برای ایجاد کردن ساختمان های پیش ساخته یا محیط هایی که احتمال برخورد اجسام با ورقه وجود دارد، این محصولات بسیار کاربردی هستند.
ورق آلومینیوم کامپوزیت ضد حریق (FR)
در مکان هایی که احتمال بروز آتش بسیار زیاد است همانند جایگاهای سوخت باید از ورق کامپوزیت ضدحریق استفاده شود. این ورق ها در برابر واکنش های شیمیایی حاصل از سوختن بسیار مقاوم است و به دلیل طراحی خاص خود می تواند مقاومت بالایی را در هنگام بروز آتش سوزی از خود نشان دهند. این ورقه ها می توانند از خود در برابر نفوذ گرما مقاومت کنند و در شرایط آب و هوایی گرم بسیار کاربردی هستند. از این ورقه ها بیشتر برای نگهداری مواد آتش زا استفاده می شود.
ورق کامپوزیت نانو
با وارد شدن صنعت نانو در ساختمان سازی و ساخت محیط های هوشمند، استفاده از آنها در صنعت ساخت ورق های کامپوزیت نیز اکنون رواج زیادی پیدا کرده است و شرکت های بزرگی در این حوزه درحال فعالیت هستند. به کمک این قابلیت، اکنون بسیاری از ورقهای آلومینیوم کامپوزیت می توانند در برابر نشستن مواد آلاینده یا حریق مقاومت بالایی از خود نشان دهند. در حالت کلی از ورق کامپوزیت نانو در ساخت محیط های هوشمند و نماهای ساختمانی که شست و شو نما در آن ها به علت دسترسی با مشکل مواجه هستند استفاده می شود ولی بیشترین کاربرد این محصول در به کارگیری از آنها در نمای ساختمان می باشد که به دلیل طول عمر و طراحی خاص و زیبایی که دارند بسیار محبوب هستند.
ورق کامپوزیت طرح چوب
اگر به دنبال استفاده از طرح های چوبی مانند ترمو وود یا ترمو چوب در خانه هستید و می خواهید که محیط داخلی یا خارجی خود را با هزینه های کمتر و البته مواد بسیار باکیفیت مقاوم سازی کنید، می توانید از انواع ورق کامپوزیت طرح چوب استفاده کنید. این ورق ها از نظر طراحی مانند چوب های واقعی می باشند و استفاده از آنها نیز بسیار ساده است. این محصولات در برابر نور خورشید و رنگ پریدگی بسیار مقاوم هستند و برای ساخت نماهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از ویژگی های اصل این نوع ورقه ها، مقاومت بالای آنها در برابر آب و همچنین وزن بسیار کم آنها می باشد که سبب می شود، پروژه های ساختمانی شما بسیار ساده تر انجام شود.
ورق کامپوزیت لانه زنبوری
اگر به دنبال ایجاد یک محیط برای کاهش گرما و سرما هستید و یا در یک محیط به دنبال کنترل کردن دما و یا سهولت نصب و فرم دهی به ورق کامپوزیت برای شما مهم است باید از ورق کامپوزیت لانه زنبوری یا ورق کامپوزیت Honey comb استفاده کنید. این محصولات شکل جدید ورق های معمولی هستند و ساختار لایه درونی آنها به صورت خانه های یک لانه زنبور طراحی شده است. به دلیل کم شدن وزن و همچنین کنترل بهتر دما، این محصولات می توانند در برابر عبور جریان گرم و سرد هوا، به خوبی از محیط شما محافظت کند. بیشتر از این محصول در ساخت محیط های نگهداری مواد اولیه استفاده می شود و با داشتن مقاومت بالا در برابر جریان هوا به خوبی قابل استفاده هستند.
به دلیل حذف شدن مقدار زیادی از مواد اولیه، این محصولات بسیار سبک هستند و به دلیل ساختار داخلی خود، مقاومت بالایی نیز در برابر ضربه و فشارهای ناگهانی را دارد می باشند. طول عمر بالا و استفاده از این ورق ها در شرایط آب و هوایی سخت، و همچنین ضدحریق بودن این نوع ورق کامپوزیت نما تنها برخی از مزایای آن محسوب می شود.
ورق کامپوزیت طرح سنگ
این ورقه ها تا حدود زیادی شبیه به سنگ های آماده می باشند و یک ابزار جذاب و زیبا برای استفاده در نماهای بیرونی و داخلی شناخته می شوند. از این ابزار به دلیل مقاومت بالا در برابر خش و ضربه، می توانید برای نماهای ساختمانی مختلف استفاده کنید. به دلیل قیمت کم و همچنان مقاومت بیشتر در برابر شکستن یا ترک خوردگی و وزن سبک تر نسبت به سنگ و نفوذ آب، این مواد می توانند طول عمر بیشتری داشته باشند و به دلیل قیمت بسیار پایین و مقرون به صرفه نیز، امکان استفاده از آنها در شرایط مختلف وجود دارد.
ورق کامپوزیت آینه ای
یکی از ورقه هایی که امروزه در لابی های مجلل ، آرایشگاه ها و محیط های زیبایی استفاده می شود، ورق کامپوزیت آینه ای است. این محصول در یک سمت خود دارای یک طرح آینه شکل هستند که می تواند زیبایی محیط شما را دو چندان کند. مقاومت این محصول در برابر فشار و ضربات ناگهانی بسیار بالا است و حتی امکان تعویض کردن راحت قسمت های آسیب دیده این نوع ورق ها نیز وجود دارد. همچنین این ورق ها، بازتاب نور بسیار خوبی نیز دارد و به دلیل صاف بودن سطح، می توانید در هزینه های تولید سرمایش محیط خود نیز صرفه جویی زیادی داشته باشید. از این محصول بیشتر برای نماهای داخلی استفاده می شود و کاربرد زیادی در بخش آرایشی و زیبایی دارد.
ورق کامپوزیت طرح آجر
اگر به دنبال ایجاد یک نمای خارجی مقاوم و ارزان قیمت [لیست قیمت ورق کامپوزیت نما] هستید که شما را نسبت به نگهداری طولانی مدت بی نیاز کند، باید به سراغ ورق کامپوزیت طرح آجر بروید. این محصولات به عنوان متریال های جدید در ساختمان سازی نیز شناخته می شوند و کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارند. همچنین در نظر داشته باشید که طول عمر این نوع ورقه ها بسیار زیاد است و مشکلاتی مانند فرسودگی، ریزش و این موارد را نیز همانند مصالح ساختمانی قدیمی ندارد.
ورق کامپوزیت سه بعدی
اگر به دنبال خلق یک ایده بسیار خاص و جذاب هستید، می توانید از ورق های کامپوزیت سه بعدی استفاده کنید. این ورقه ها کیفیت فوق العاده دارند و به دلیل طراحی خاص خود، می توانند زیبای نما یا محیط شما را چند برابر کنند. در محیط هایی که امکان ایجاد بناهای فانتزی وجود دارد یا به دنبال ساخت یک نمای مدرن هستید، می توانید از این نوع ورق های کامپوزیت استفاده کنید. یکی از ویژگی های اصل این نوع نماها، وجود شکل پذیری بسیار عالی می باشد که به طراحان این اجازه را می دهد تا بتوانند اشکال موردنیاز خود را براساس محیط موردنظر ایجاد کنند و به راحتی سازه های بزرگ خود را پیاده سازی کنند.
ورق کامپوزیت دکوراسیون داخلی
یکی از قدیمی ترین نوع ورق کامپوزیت، استفاده از این محصولات می باشد. این ورقه ها، مقاومت بالایی در برابر فشار دارند و به نسبت محصولات دیگر در ساخت و ایجاد بخش بندی در محیط های اداری مورد استفاده قرار می گیرد. با بررسی ورق کامپوزیت شما درک خواهید کرد که این محصولات چگونه می توانند با کاهش هزینه های راه اندازی یا ایجاد یک بخش جدید، به شما در شکل دادن به محیط کار کمک کنند. این نوع ورق ها در شکل ها و رنگ های مختلف ساخته شده اند و به مرور از آنها می توانید در پروژه های مختلف استفاده کنید.
ورق کامپوزیت Economy
اگر به دنبال راه اندازی یک نمای مقاوم با هزینه های بسیار کم هستید،ورق کامپوزیت Economy به شما این امکان را می دهند به دلیل مقاومت و وزن کمی که دارند در یک بازه زمانی بسیار کوتاه از آنها در ساخت نماهای مختلف استفاده کنید. این ورق ها کیفیت خوبی دارند و به شما این امکان را می دهند در مدت زمان کوتاهی یک نمای ساختمانی را طراحی یا بازسازی کنید. این ورق های کامپوزیت برای ساخت سوله های موقت و انبارها بسیار کاربردی هستند و در برابر رطوبت و گرما نیز به خوبی می توانند از خود مقاومت نشان دهند.
ورق کامپوزیت تابلویی
در صنعت خودروسازی، ساختمان سازی، هواپیما و دیگر صنایع، از این متریال بسیار استفاده میشود. شغل و صنعت دیگری که ورقهای کامپوزیت در آن بسیار کاربرد دارد، حرفه تابلو سازی است. در صنعت تابلو سازی، از ورق کامپوزیت تابلویی یا تابلو کامپوزیت بیشتر به جهت نماسازی سردر مکانهای تجاری استفاده میشوند که در اصطلاح به آن تابلو کامپوزیت میگویند. تابلو کامپوزیت امروزه به عنوان تبلیغات مدرن، بسیار مورد استفاده قرار گرفته و یکی از رایج ترین روشهای ساخت تابلوهای تبلیغاتی است. کامپوزیت در لغت به معنای مخلوط مرکب میباشد و به صورت ترکیبی از ورق های آماده بوده که از جنس پلی اتیلن و آلومینیوم ساخته شده است. دو ورق آلومینیوم در دو طرف پلی اتیلن قرار گرفته و ورقهای کامپوزیت ساخته میشود. همچنین از مواد دیگری مانند چسب، لایه چسب عایق، لایه رنگ PVDF ، لایه رنگ پلی استر و پوشش مناسب از جنس نایلون نیز استفاده میشود.
ورق آلومینیوم کلد
این نوع ورق ها بیشتر در برابر مواد شیمیایی و خوردگی مقاوم است. در حالت کلی این ورقه ها به کمک حداقل دو لایه بیرونی ساخته می شوند که دارای خلوص بسیار زیادی هستند و از مزایای آن ها میتوان به انتقال حرارت مطلوب ، عمر طولانی نسبت به دیگر محصولات فلزی ، وزن بسیار کمتر و آزادی عمل در طراحی اشاره کرد. این ورق های کامپوزیت در برابر خوردگی بسیار مقاوم هستند. در بیشتر موارد جنس مواد اولیه لایه بیرونی از فلزهای مختلفی است به همین دلیل مقاومت آن در برابر مواد شیمیایی یا حتی ضربه بسیار بالا است. اگر به دنبال ایجاد یک محیط ایزوله یا ساخت یک محیط برای انجام کارهای آزمایشگاهی خود هستید، می توانید از آلومینیوم کلد استفاده کنید.
نصب ورق کامپوزیت آلومینیومی
در حالت کلی نصب ورقهای کامپوزیت آلومینیوم بسیار ساده است و تنها در 4 مرحله می توانید این ورقه ها را بهم متصل کنید. ایجاد کردن یک اسکلت اولیه به شما کمک می کند تا بسته به نیاز خود بتوانید از این محصولات به کمک انواع روش های جوشکاری یا متصل کردن ورقه ها به کمک پیچ یا پرچ های مختلف، استفاده کنید.
در بیشتر موارد ورق کامپوزیت به دلیل سادگی در نصب و اجرای ورق کامپوزیت و همچنین مقاومت بسیار بالا، حتی در ایجاد سقف در محیط های بارانی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد این محصولات بسیار زیاد است و امروزه در هر جایی می توان از این نوع ورق های کامپوزیت استفاده نمود. توجه داشته باشد که برخی از این ورق ها برای ساخت نما های گوناگون مورد استفاده قرار میگیرند، به همین دلیل باید در هنگام خرید ورق کامپوزیت دقت کافی را از خود نشان دهید.
نمای کامپوزیت به چندین روش اجرا میشود روشهای متداول آن به صورت ذیل میباشد:
1- روش ثابت یا(Fixing)
2- روش ریلی یا(Hanging)
3- فریم (H & L)
4- کلمپ
سیستم اجرای نمای آلومینیومی به شرح زیر می باشد:
روش ثابت یا(Fixing):
در این روش اجرا ورق کامپوزیت ورق های کامپوزیت بعد از برش و مونتاژ به صورت ثابت با پیچ و یا بر روی زیر سازی متصل شده که از لحاظ اجرایی بسیار ساده و سبک می باشد و از سرعت بالایی در نصب بر خوردار است که برای مصالح زیرسازی آن می توان از پروفیل های قوطی آهنی یا آلومینیمی استفاده کرد.در بین فاصله ورق های نصب شده جهت ایجاد نمایی زیباتر و ضد آب شدن نما از چسب سیلیکون و درزگیر های لاستیکی استفاده می گردد.
روش ریلی یا(Hanging):
در این سیستم نصب و اجرای ورق کامپوزیت که بهترین نوع استاندارد نصب می باشد پروفیل های اصلی که ناودان آلومینیومی می باشند توسط نبشی هایی که دارای سوراخ های لوبیایی شکل می باشد به براکت های فلزی که روی صفحات پلیت، با شاسی جوش شده اند پیچ و مهره می شوند و ناودانی های کوچک که دارای پین فلزی ضد زنگ می باشد درون ناودانی اصلی قرار میگیرند ورق های کاست شده به صورت پازل بروی پین بچه ناودانی قرار میگیرند.